Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

 

 

 

 

 

Happy Birthday to YOUrányi!


Idén ünnepli ötödik születésnapját a független alkotó- és előadóművészek központi bázisa, a Füge Produkció otthona, a ma már budai színházként is (el)ismert Jurányi Ház. A magyar színháztörténetet gazdagítva egyedülálló intézményként, produkciós közösségi inkubátorházként nyitotta meg kapuit 2012. október 29-én a korábban oktatási intézményként működő épület, ahol az öt év alatt összesen 86 629 néző fordult meg az 1377 előadáson. 

Irány a Jurányi!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



A középiskola osztálytermei és tanári szobái próbatermekké és irodákká, a tornatermek játszóhelyekké alakultak át, a suli büféből pedig kávézó és galéria lett, ami viszont változatlanul megmaradt, az a tehetséggondozás, a fiatalos légkör és az értékteremtés. Az elmúlt évek során a Jurányi mondhatni a független szcéna „elit gimnáziumává” vált, kígyózó sorokban várakoznak a jelentkezők, hogy megüresedjen egy-egy próba- és műhelyterem, vagy éppen felszabaduljon egy szabad este a színházi műsortáblán. Jelenleg hatvanhárom alkotócsoport dolgozik napi szinten a házban, tizenhárom teremben folynak próbák és több mint három játszóhelyszínen futnak előadások.

Talán már az eddigi rövid leírásból is kitűnik, hogy a Jurányi több mint színház: sokkal inkább egy élettel teli, huszonegyedik századi művelődési házra emlékeztet, ahol közösségi és családbarát programok – többek között beszélgetések az alkotókkal, nyílt színházi próbák, kézműves foglalkozások, koncertek, tánc- és jógaórák – is várják a fiatal és idős korosztályt egyaránt. Naponta háromszáz-négyszáz között mozog a látogatók száma: vannak, akik próbára, táncórára, vagy épp munkába sietnek, mások megbeszélésre igyekszenek a kávézóba, miközben a gyerkőceik a Mocorgó Mini Bölcsiben játszanak, s vannak, akik a színházi előadásokra érkeznek. A havi negyven előadás között mindenki megtalálja a kedvére valót: a Jurányiban nem kell választani a szórakoztató és az elgondolkodtató műfajok között, a produkciók sok esetben egyszerre mozgatják át a rekeszizmokat, facsarják össze a szívet és dolgoztatják meg az agyat. A kísérletezést és a tehetséggondozást pedig a Tantermi és a TiTÁNium Színházi Projekt, illetve a Staféta Pályázat keretében létrejövő produkciók biztosítják.

A Jurányi ünnepi évada a nézőknek kíván kedvezni: köszönetképp a türelmükért és támogatásukért, komfortosabb környezet – kényelmes székek, nagyobb és légkondicionált nézőtér –, megújult arculat és havi rendszerességgel különböző meglepetések, ajándékok várják majd őket.

 

Jurányi Latte Kulcsár Viktóriával ITT olvasható...

 

JURÁNYI Produkciós Közösségi Inkubátorház
Cím: 1027 Budapest, Jurányi u. 1.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel.: +3670/777 2533
www.juranyihaz.hu



  

ÁPRILIS 2024
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button