Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

 

 

 

 

Staféta Pályázat 2018
Eredményhirdetés

 


A 2017-es évben megvalósult Staféta Pályázat közönségdíj nyertese Olasz Renátó és Horváth János Antal Kitagadottak című előadása.
Emellett két másik díj is gazdára talált. A Főváros a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. szervezésében megvalósult Budapest a fiatal tehetségekért program különdíját idén Mészáros Máténak az United Space of Ambivalence című táncelőadásért ítélték, melyet Budapest Főváros Önkormányzata nevében dr. Szalay-Bobrovniczky Alexandra Humán főpolgármester-helyettes ad majd át. A különdíj díjtárgyból, bruttó 150.000,- Ft-os pénzjutalomból és egy Budapest élménycsomagból áll. A Fidelio Fortissimo-díjat Zappe László Szenteczki Zita és Juhász András alkotópárosnak A halál kilovagolt Perzsiából című előadásért ítélte oda, amelyhez kapcsolódóan a díjazott produkció alkotócsapata exkluzív médiacsomagban részesül. A díjak kiosztására a nyertes alkotók előadásaikor kerül sor.

 

Gratulálunk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


2018. február 21-én lezárult a szavazás a Budapest Főváros Önkormányzata által második alkalommal meghirdetett a 2017-es évben megvalósult Staféta Pályázat közönségdíjáért. Idén a jelöltek között volt Császi Ádám Templom című előadása, mely azoknak ajánlható, akiknek a hitük mellett humoruk is van, illetve Fekete Ádám A Jeditanács összeül című tragikomédiája Pallag Márton, Jankovics Péter, Kárpáti Pál, Stefanovics Angéla, Sipos Vera, Terhes Sándor, Laboda Kornél szereplésével a másnaposság témakörében játszódik. Mészáros Máté United Space of Ambivalence című táncelőadására is lehetett szavazni, amely a terekhez fűződő kettős viszonyunkat igyekszik vizsgálni. Olasz Renátó és Horváth János Antal alkotópáros egyetemi éveik alatt vitték színre Schiller-adaptációjukat a Haramiák című drámából Kitagadottak címmel, ahol Moor Ferenc szerepét Waskovics Andreára bízták. Pass Andrea a Staféta Pályázatnak köszönhetően valósíthatta meg második felnőtteknek írt Bebújós c. darabját, melynek központi motívuma egy ártatlannak induló óvodai gyerekjáték. A 2017-es évben megvalósult Staféta Pályázat közönségdíjért versenyzett még Szenteczki Zita és Juhász András (DNE Group) A halál kilovagolt Perzsiából című műve, mely egy valós idejű színpadi játék filmes eszközökkel megmutatva, és Vass Imre koreográfus táncelőadása is, a Standing Ground, mely az egyén és a közösség viszonyát veszi górcső alá.


A 2017-es évben megvalósult Staféta Pályázat közönségdíj nyertese Olasz Renátó és Horváth János Antal Kitagadottak című előadása.

 


Emellett két másik díj is gazdára talált. A Főváros a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. szervezésében megvalósult Budapest a fiatal tehetségekért program különdíját idén Mészáros Máténak az United Space of Ambivalence című táncelőadásért ítélték, melyet Budapest Főváros Önkormányzata nevében dr. Szalay-Bobrovniczky Alexandra Humán főpolgármester-helyettes ad majd át. A különdíj díjtárgyból, bruttó 150.000,- Ft-os pénzjutalomból és egy Budapest élménycsomagból áll.

 

 

A Fidelio Fortissimo-díjat Zappe László Szenteczki Zita és Juhász András alkotópárosnak A halál kilovagolt Perzsiából című előadásért ítélte oda, amelyhez kapcsolódóan a díjazott produkció alkotócsapata exkluzív médiacsomagban részesül. A díjak kiosztására a nyertes alkotók előadásaikor kerül sor.

 

   

  fotók: Dömölky Dániel

Támogatók: Budapest Főváros Önkormányzata, BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft., Staféta, Füge Produkció

ÁPRILIS 2024
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button