Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

 

 

 

A IV. TITÁNium Színházi Projekt első bemutatója

 

A végleges formáját elérni látszó szövegkönyvvel, a hetek alatt folyamatosan színre lépő kellékekkel és az egyes jelenetek újbóli finomítgatásával A megtorlás napja, a IV. TITÁNium Színházi Projekt első produkciója, szeptember 21-én kezdte meg főpróbahetét.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az alkotók szerencsés helyzetben voltak, hiszen két alkalommal is egyfős "tesztközönség" előtt játszhatták el a darabot. Az ebből származó nagyon fontos tapasztalatokat beépítve várta a stáb az első középiskolás közönséget, hogy kipróbálhassák, hogyan működnek valójában a diákoknak szánt foglalkozások.

 

A Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium és Zenei Alapfokú Művészeti Iskola 12. osztályos diákjainak észrevételei nagy segítséget jelentettek abban, min érdemes még változtatni a darabban. Ahogy megfontolandónak bizonyultak a mentor, Schilling Árpád újbóli látogatása után tett javaslatai is.

 

A nyílt főpróbán a Jurányi Klubosok, vagyis felnőtt közönség vehetett részt az előadáson és a foglalkozásokon. Így a színészek megtapasztalhatták, mi a különbség aközött, ha diák, és ha felnőtt nézőkkel gondolkodnak együtt a látottakról.

 

A megtorlás napja bemutatója a Tantermi Színházi Szemle első napján, szeptember 28-án volt. Az előadás és a színházi nevelési foglalkozás olyan jól sikerült, hogy a háromtagú zsűri tetszését nyilvánította ki a művészek felé, és továbbjátszási támogatást biztosítanak, hogy a produkció eljuthasson hátrányos helyzetű régiók diákjaihoz is.

 

Füge Produkció – IV. TITÁNium Színházi Projekt

 

A MEGTORLÁS NAPJA

színházi nevelési előadás Elliot Rodger: Kifordult világom című önéletrajza alapján

 

 2014. május 23-án a dél-kaliforniai Santa Barbarában egy huszonkét éves fiú, Elliot Rodger tizenhárom embert megsebesített, hatot megölt, majd önmagával is végzett. Mielőtt ezt megtette, egy 140 oldalas önéletrajzban leírta, hogyan vált jómódú, filmrendező apával büszkélkedő, érzékeny és okos fiúból gyűlölettel teli tömeggyilkossá. Hogy történhetett ez meg? Kinek a felelőssége? Volt más út? Beszélnünk kell Elliot Rodgerről.

 

Szereplők: Kovács Domokos, Kurta Niké, Csémy Balázs

Konzulens: Hajós Zsuzsa

Látványtervező: Mihály-Geresdi Zsófia

Rendezőasszisztens: Bordás Katinka

Produkciós vezető: Gulyás Dóra

 

Író, rendező: Varsányi Péter

 

Az előadást tizenhat éven felülieknek ajánljuk.

MÁRCIUS 2024
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button