Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

 

 

 

Mentor Műhely

Véget ért a FÜGE és a DanteCasino fiataloknak szóló színházi műhelye, amelyben 10 mentor 8 hónapon keresztül dolgozott együtt 11 középiskolás diákkal. A műhely témája a család volt, amely tematika keretein belül a diákok kipróbálhatták magukat íróként, dramaturgként, rendezőként és színészként.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


A fiatalok 10 színházi szakember (Ács Petra, Bartha Bendegúz, Bobor Ágnes, Georgita Máté Dezső, Hrisztov Toma, Kenéz Ágoston, Pass Andrea, Róbert Júlia, Szenteczki Zita és Vilmányi Benett) mentorálásán keresztül ismerkedhettek meg különböző színházi formákkal, irányokkal, kortárs színházi tendenciákkal.

A műhely kreatív drámaírással indult, a létrejövő jeleneteket pedig dramaturgiai gyakorlatok alapján fűzték össze a diákok. A nyolc hónapos alkotófolyamat alatt heti rendszerességgel találkoztak mentoraikkal online és három alkalommal tartottak színházi próbát a Jurányi Házban, ami lehetőséget adott a rendezői koncepciók ütköztetésére és kipróbálására.


A program fináléjára május 6-án került sor, amikor diákok és mentorok 40 fős publikum előtt adták elő a közös alkotás eredményét. A háromnegyedórás darab a programot vezető Pass Andrea és Róbert Júlia beszédével kezdődött és zajos sikerrel zárult.


A tehetségtámogató program keretein kívüli folytatásként a Mentor Műhely tagjai részt vettek Gianina Cărbunariu román drámaíró és rendező színházi workshopján is.

 

Videó - beszámoló:

Megnézhető ITT...


A Mentor Műhely a Kulturális és Innovációs Minisztérium és a Nemzeti Tehetség Program támogatásával valósult meg.

A tehetséggondozó projekt létrejöttét nyertes pályázatunk keretében 7.144.000 Ft összeggel támogatta.

 

MÁJUS 2024
H K Sz Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button