Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

 

 

A Színikritikusok Díját a Színházi Kritikusok Céhe az évad legjobb színészeinek, rendezőinek, tervezőinek adja. Hogy idén a 15 kategóriában jelölt művészek közül ki kap díjat, az szeptember 25-én a Magyar Színházban megrendezett különleges gálaesten derül ki, amely a díjazás 31 éves történetében először nyilvános a közönség számára.

 

Műsorvezetők: Csákányi Eszter, Pál András

 

Szereplők:

Ács Norbert, Bercsényi Péter, Fillár István, Gémes Antos, Jegercsik Csaba, Kocsis Rozi, Krucsó Júlia Rita, Pavletits Béla, Ruttkai Laura, Soltész Bözse, Szatmári Attila, Szúkenyik Tamás

 

Díszlet: Kalmár Bence

Jelmez: Fodor Annamária

Zene: Nyitrai László

Koreográfia: Király Béla

Báb: Mátravölgyi Ákos

Videó: Tiszeker Dániel

Interjúk: Markó Róbert, Pelsőczy Réka, Rick Zsófi

Szöveg: Markó Róbert, Tasnádi István

Bábrendező: Tengely Gábor

Dramaturg, a rendező munkatársa: Markó Róbert

Produkciós vezető: Fenyvesi Kata

Producer: Orlai Tibor

 

Rendező: Pelsőczy Réka

 

Ha vörös szőnyeg nem is lesz, a gála mégis nagyon fog hasonlítani az Oscar-díjak átadására: 2011. szeptember 25-én este 8 órakor a Magyar Színházban 31. alkalommal nyújtják át a színikritikusok az elmúlt évad legjobb színpadi teljesítményeinek járó elismeréseket. A díjkiosztóra a magyar színházi élet kiemelkedő alkotói kapnak meghívást, s hogy közülük ki térhet haza majd díjjal, az csak az est során derül ki. Az viszont már nem titok, hogy a kritikusok idén először életműdíjat adnak, melyet Törőcsik Mari művésznőnek fognak átadni, aki egyben a gálaműsor fővédnöke is.

 

A nagyközönség számára nyitott estet Pelsőczy Réka rendezi, műsorvezetői Csákányi Eszter és Pál András. Az előadásban két óriásbáb gondoskodik a hangulatról: Éva ezúttal barátnőjével, Hédikével érkezik a színpadi páholyba, és – akár a Muppet show-béli rokonaik – kommentálják majd az eseményeket.

 

A különleges műsor azoknak a színházi alkotóknak a vallomásaira épül, akik az elmúlt három évtizedben díjat kaptak, vagy éppen nem kaptak díjat. És azokéra a kritikusokéra, akik szavaztak, vagy éppen nem szavaztak. Hogy mi köze mindennek a Paradicsomhoz, az a Tasnádi István által erre az alkalomra írt jelenetekből kiderül. Közreműködnek a Magyar Színház és a Vaskakas Bábszínház színészei.

 

Találkozzon a színházi élet színe-javával!

 

Az évente egy alkalommal megrendezésre kerülő Díjkiosztó gálaest igazi kuriózum a színházi életben. Képviselteti magát minden színházi műfaj, és felvonul rajta a színházi élet színe-java. Nemcsak a jelöltek és a fellépők, hanem a díjátadók sorában is találkozhat kedvenceivel.

 

Az idén a díjra jelölt művészek közül biztosan ott lesz Fullajtár Andrea, Szirtes Ági, Lázár Kati, Keresztes Tamás, Mucsi Zoltán és Kulka János. A rendezők közül Mohácsi János, Zsótér Sándor, Zsámbéki Gábor, Mundruczó Kornél és Bozsik Yvette.

 

A díjátadók között szerepel többek között Udvaros Dorottya, Für Anikó, Dolhai Attila, Mácsai Pál, Scherer Péter, László Zsolt, Pálmai Anna, Schell Judit, Eszenyi Enikő, Pogány Judit, Szabó-Kimmel Tamás, Nagy Ervin.

 

Mozgóképes ízelítő a tavalyi díjkiosztóról:

 

 

Helyszín: Magyar Színház

1077 Budapest, Hevesi Sándor tér 4.

 

Bővebb információ:

http://kritikusdij.hu/

 

Jegyvásárlás:

a Magyar Színház közönségszervezésén (1073 Budapest, Erzsébet krt. 21. tel. 322-2879, 322-7877) minden hétköznap 10-19 óráig, hétvégén 14-19 óráig, a színház jegypénztárában (1077 Budapest, Hevesi Sándor tér 4. tel.: 322-0014) minden nap 13-18 óráig, továbbá az ismert jegyirodákban.

 

A szerencsés nézők nemcsak első kézből értesülhetnek a díjazottakról, akiknek társaságában egy felejthetetlen estet tölthetnek el, hanem extra ajándékot is kaphatnak tőlük. A díjakra jelölt színházak felajánlásával színházjegyeket, ajándékutalványokat és bérleteket sorsolnak ki a helyszínen az érvényes jeggyel rendelkező nézők között, a jelenlévő színészek közreműködésével.

 

 

ÁPRILIS 2024
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button