Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

 

TITKOS TÁRSULAT

 

A Titkos Társulat nem titkos és nem társulat. Előadásainkban más színházak tagjai játszanak, valamint szabadúszók és egyetemisták.

Az állandó stáb: Nagy Zsolt, több előadásunk főszereplője. Dramaturg: Sebők Bori. Produkciós vezető: Kulcsár Viktória. Kárpáti Péter a kezdeményező, ő hozza a szöveget, a porszívót, az alapötletet, de előadásainkat a szerző, a dramaturg és a színészek közösen rendezik.
Csaknem százhúsz alkalommal játszottunk már, lakásokban, pincékben, kocsmában, olyan helyeken, ahol a színészek karnyújtásnyira vannak a nézőktől. Legjobban azt szeretjük, amikor alig lehet megkülönböztetni, ki a néző, és ki a színész.

 

Repertoár előadások:
Tótferi

A  Pitbull cselekedetei

 

Korábbi előadások:

Két nő
Negyedik kapu

Hungari

Színházi Jam

Az álom féltestvére

Szörprájzparti

Vándoristenek

Nick Carter

 

 

 

 

 

 

VÁDLI ALKALMI SZÍNHÁZI TÁRSULÁS

 

2011-ben kezdte meg művészeti munkáját a VÁDLI fantázia névre hallgató színházi formáció a FÜGE ernyője alatt.

Szikszai Rémusz, rendező, összefogott egy kíváló színészekből álló, mára szinte társulattá forrt csapatot és létrehozta a Zsámbéki Színházi Bázison a Caligula helytratója c. produkciót.

A nyári, zsámbéki bemutatót követően egyértelmű vált, hogy az előadás további játszásra érdemes, ezt a Színházi Kritikusok Céhe legjobb független előadás jelölése is megerősítette, valamint az is, hogy az előadást beválogatták a Kortárs Dráma Fesztivál hivatalos programjába is. A produkció a Szkéné Színházban talált igazi otthonára és itt került bemutatásra 2012-ben a Képmutatók cselszövése c. előadás is.

 

Produkciók:
Szép Ernő: Emberszag
Tom Stoppard: Rosencrantz és Guildenstern halott
Harold Pinter: Az utolsó pohár

Paul Foster: I. Erzsébet

Bulgakov: Képmutatók cselszövése

Székely János: Caligula helytartója

 

 

 

 

 

 

 

STEREO AKT

 

 A STEREO Akt egy színházi produkciós műhely, amelynek művészeti vezetője Boross Martin, menedzsmentjének feladatait pedig Rácz Anikó látja el. A formáció hite szerint ezzel a társulással olyan struktúrát tudnak építeni, amely hatékonyan és eredményesen tudja előkészíteni, létrehozni majd életben tartani a társulat művészeti projektjeit, amelyekhez rugalmasan választhatnak művészeti munkatársakat.

A STEREO Akt előadásaiban a színház esemény, a néző résztvevő, az esemény lényege pedig a néző valóságának és az alkotó fantáziavilágának találkozása.

Boross Martin rendező, dramaturg és előadóművész. 2011 óta három esemény-szemléletű előadást rendezett (Dinamó Művház - Flórián Műhely: Pamlényi Pál Postás Panoptikum, Füge Produkció - Stereo Akt: Harminchatok, Artus - Stereo Akt: Promenád), amelyekben a közönség rendhagyó pozícionálásával és részvételével kísérletezett. Már zajlanak előkészületei 2014. tavaszi, Ibolya című bemutatójának. Projekt-alapú, alkalmi formációkkal létrehozott alkotásait 2013 tavaszától a STEREO Akt keretein belül valósítja meg.Produkciók:
Etikett
We Hear You - Hallgatlak Budapest!
Leselkedők
Felülről az ibolyát
Promenád Sorsturizmus

Harminchatok

 

Web: www.stereoakt.hu

 

Bővebben

SZAKKÖR

 

A SZAKKÖR egy új színházi kezdeményezés. A leendő műhely két alapítója Dömötör András és Kovács Dániel.

Együttműködésük nem most kezdődik: az utóbbi években már közös név alatt mutatták be előadásaikat. Olyan független produkciókat hoztak létre, amelyek a helyszín vagy a munka jellege miatt nem jöhettek volna létre klasszikus kőszínházi közegben.

A Pestis-t és az E.T.-t Dömötör András, az Egyirányú út és az Ez most már az? c. produkciókat Kovács Dániel rendezte. Közösen készítik a Katona József Színház improvizációs technikára épülő, a mai magyar valóságra frissen reagáló előadássorozatát, a Gondnokságot, amit 2012-ben a Színikritikusok különdíjára jelöltek. A havonta új részekkel jelentkező folytatásos történet két évad után idén májusban a tizenötödik epizóddal zárul majd le.

Szeretnének a tavaly még elkülönülten létrejött előadások után a következő évadban már egy többé-kevésbé állandó stábbal, folyamatosan dolgozni. Hosszabb távú céljuk tehát az, hogy a műhelymunkával egy új színházi csapat alapjait teremtsék meg, erre a frissen létrejött Jurányi Inkubátorház egyfajta garanciát jelent most nekik.

Fiatal színházi alkotóként feladatuknak érezik a mai magyar társadalom jelenségeit a színház eszközeivel vizsgálni. Olyan előadásokat szeretnének létrehozni, amelyek felvállalják a színházcsinálás eredeti célját és hagyományát: saját koruk és közegük jelenségeire reagálnak, friss, eleven és autentikus módon.

 

Produkciók:

Művház

Egyirányú út

Ez most már az?

A pestis

E.T.

Gondnokság

O11 ALKOTÓCSOPORT

 

A 011 Alkotócsoport az elmúlt két évben olyan színházi projekteket készített, melyek nem pusztán a klasszikus drámairodalom újraértelmezésére helyezték a hangsúlyt, hanem olyan önálló előadásokat hozott létre, melyek a fiatalok számára fontos és felismerhető élethelyzeteket, társadalmi jelenségeket tudtak felmutatni. A Meanwhile in Kansas című bemutatóval megvalósították az ország első 3D mapping vetítésű prózai előadását, az Óz a csodák csodájának parafrázisát. Az egyedi, filmes dramaturgiával igyekeztek áthidalni a színház és a film viszonyát, és olyan kortárs színházi eszközökkel élni, mellyel a mai fiatal generáció megszólítható.  A fiatalokat érintő valós problémafelvetéseket csak a célközönséggel azonos generáció képes megmutatni. Fontosnak tartják, hogy a színház képes legyen fórumként, párbeszédként kommunikálni olyan eszközökkel, amik a mai világnak megfelelő képi, zenei, vizuális világgal felveszik a versenyt.  Hiszen a színház formanyelvének is változnia kell, ahogy a világ is változik körülöttünk.  Az előadás célközönsége nem titkoltan a fiatal generáció, akik a jövő társadalmát fogják képezni az országban.

Produkciók:
Garzonpánik

Párnaember

Droszt
Kutyaszorítóbban
Lepsénynél még megvolt
Meanwhile in Kansas

 

 

ÁPRILIS 2018
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button