Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

 


 

Füge Produkció:

Székely Rozália: KÁLVÁRIA LAKÓPARK
Ősbemutató
Bemutató: 2018. május 26., Trafó

A IV. TITÁNium Színházi Projekt Trafó-díjas előadása.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Székely Rozália színművész-rendező, társadalmilag érzékeny, új utakat kereső színházi gondolkodó, és már frissen megmutatkozó drámaíró is. Első önálló drámájából készült előadását, a Kálvária Lakóparkot a FÜGE Produkció TITÁNium Színházi Projektjének keretében mutatja be a Trafóklubban.
 

A Kálvária Lakóparkban Magda a külföldre költözés kapujából zuhan bele a vér szerinti apjától örökölt lakásba. Amíg anyja újratemetéseken ad elő bűvésztrükköket, a lány előtt lassan megidéződik az elveszett apa alakja, aki a család történetéből látszólag nyom nélkül eltűnt. Majd a két nő életébe megérkezik egy múlt nélküli, fiatal férfi. Magda lakásába kevesen jutnak be és még kevesebben jutnak ki onnan: a Kálvária Lakópark abszurd világot tár elénk, melyben az eltemetett múlt feltámad, a tér életre kel, az emlékek megelevenednek, a falak mesélni kezdenek.
 A Kálvária Lakópark dramaturgja Kristóf Borbála, a sejtelmes kapcsolatrendszerekben vergődő figurákat pedig Nyakó Júlia, Kurta Niké és Varju Kálmán alakítja. A poétikus, abszurd és humoros nyelvezetű dráma zenéjét Ivan Buharov jegyzi, a többek között szürrealisztikus audiovizuális filmjeikről elhíresült Igor & Ivan Buharov formációból.  Az előadás látványáért Szabados Luca felel, aki 2008 óta tagja és állandó alkotója a Pneuma Szöv. nyitott művészeti hálózatnak, illetve 2011 óta dolgozik jelmez- és látványtervezőként elsősorban független társulatokkal, állandó alkotótársa a TáP Színháznak és a Don't Eat Groupnak.
Az előadás fontos elemei lesznek a videó bejátszások, melyeket Pántya Bea vizuális művész, kísérleti filmes készít, aki 2012-ben végzett a Moholy-Nagy Művészeit Egyetem animáció szakán.

Szereplők:
Mari: Nyakó Júlia
Magda: Kurta Niké
Gábor: Varju Kálmán
Teréz: Székely Rozália
Rezső(hang és kép): Hegedűs D. Géza
Peti(kép):  Hajmási Dávid
Peti (hang): Varju Kálmán
Béla(hang és kép): Székely B. Miklós
Bácsi(hang): Váry Károly
Rádió(hang): Gyabronka József

Produkciós asszisztens: Beke Anna
Produkciós vezető : Gulyás Dóra
Zene: Hevesi Nándor
Videó: Pántya Bea
Fény: Lengyel Ákos
Hang-és Videotechnikus: Maruscsák Dávid
Látvány: Szabados Luca
Dramaturg: Kristóf Borbála
Rendező: Székely Rozália
 
Koprodukciós partner: Trafó
http://trafo.hu/hu-HU/kalvaria_lakopark

TITÁNium
Ötödik alkalommal hirdette meg idén a Füge Produkció a TITÁNium Színházi Projekt pályázatát, melyhez második alkalommal szerveznek mentorprogramot. A több alkalmas program célja, hogy elméleti és gyakorlati tudással ruházza fel a nyertes pályázókat, segítve őket a produkció létrehozásában.
A pályázatra olyan fiatal színházi alkotók (rendezők, dramaturgok, látványtervezők, színházi csapatok képviselőinek) jelentkezését várják évről évre, akik egy alkotói koncepció megvalósítása mellett szeretnének alaposabb ismeretet, illetve tapasztalatot szerezni egy produkció kivitelezésének a folyamatáról, annak egyes lépéseiről.

Jegyvásárlás!

MÁJUS 2024
H K Sz Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button