Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

 

 

„A Stafétával duplán lehet nyerni”
2017-es STAFÉTA Pályázat Díjátadó

 „A Stafétával duplán lehet nyerni” – kezdte köszöntőjét Rozgonyi-Kulcsár Viktória, a Füge Produkció elnöke a 2017-es Staféta Pályázat díjátadóján, hiszen amellett, hogy a Budapest Főváros Önkormányzata által útnak indított pályázat az elmúlt évben hét produkció létrejöttét is lehetővé tette, három előadás külön díjban is részesülhetett.

 

Mészáros Máté: United Space of Ambivalence
Budapest a fiatal tehetségekért program különdíja


Szenteczki Zita és Juhász András: A halál kilovagolt Perzsiából
Fidelio Fortissimo-díj

Horváth János Antal és Olasz Renátó: Kitagadottak
Közönségdíj

 


A Főváros a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. szervezésében megvalósult Budapest a fiatal tehetségekért kezdeményezést olyan fiatalok támogatására hívta életre, akik a kreatív, innovatív gondolkodásukkal és egyedi hangvételükkel hiánypótlóak tudnak lenni Budapest kulturális életében. A különdíj a díjtárgy mellett, (150.000 Ft bruttó összegű) pénzjutalommal és a BVA által összeállított Budapest élménycsomaggal jár (Bubi bérlet, Rudas fürdőbelépő és állatkerti belépő). A Budapest a fiatal tehetségekért program különdíját Mészáros Máté vehette át a United Space of Ambivalence című táncelőadásáért, melyet a közönség az idei Sziget Fesztiválon is láthat.
A Fidelio Csoport által életre hívott Fidelio Fortissimo díjat Zappe László és Várhegyi András A halál kilovagolt Perzsiából című produkció alkotópárosának, Szenteczki Zitának és Juhász Andrásnak nyújtotta át. A díjazott előadás alkotócsapata egy exkluzív médiacsomagban részesült.

A Közönségdíjat magasan, a szavazatok hatvan százalékának a begyűjtésével Olasz Renátó és Horváth János Antal Kitagadottak című előadása nyerte. A közönségdíjat, melyet a Jurányi ház egyik alkotója, Cséffai Györgyi iparművész készített, a korábbi nyertes, Kálmán Eszter adta át az alkotócsapatnak.

Gratulálunk a díjazottaknak!

 


Mészáros Máté
United Space of Ambivalence
Budapest a fiatal tehetségekért program különdíja

 

Mit jelent számodra ez az elismerés?
Meglepődtem. Nem is tudtam, hogy bármiféle díj kiosztásra kerül. Azt jelenti, hogy a személyes hit mellé jó mindig egy külső megerősítés. A United Space of Ambivalence c. előadásnál minden olyan szerencsésen összejött. Olyan jó alkotótársakkal dolgoztam együtt, hogy mindenféle díj nélkül is sikeresnek érzem ezt a próbafolyamatot és magát az előadást is.

Milyen tapasztalatokkal gazdagodtál a próbafolyamatnak köszönhetően?
Jó volt olyan előadást csinálni, ami nyitott a nézők felé és ennyire megtartja a koncentrációjukat. Úgyhogy a következő előadásoknál megpróbálom ezt megőrizni. Az előző munkáimban mindig volt egyfajta bezártsága az előadásnak, amit kívülről néztek a nézők, és a United Space of Ambivalence-ben tök jó volt megélni, hogy kinyitottuk a falakat. Átjárhatóságot tapasztaltam a kommunikációban, és az előadás struktúrájában is volt  valamiféle nyitottság. Ez így mind összességében újdonság volt és pozitív élmény.

Ha azt mondom Staféta, azt mondod…
Hajrá!

 

 



Szenteczki Zita és Juhász András
A halál kilovagolt Perzsiából
Fidelio Fortissimo-díj

Mit jelent számotokra ez az elismerés?
SzZ: Egyrészt nagyon örülünk a szakmai elismerésnek, másrészt annak, hogy egy évig követik a munkáinkat. A sajtófigyelem mindenképpen nagy öröm. Mivel elég nehéz az előadás továbbjátszási sorsa, azon is gondolkodunk, hogyan tudnánk együttműködni az ügyben a Fidelioval. Jó érzés, hogy vannak szakmai támogatóink.
JA: Sajnos egyelőre nem igazán tudjuk játszani az előadást. A legközelebbi időpont januárban van, ezért is fontos a sajtómegjelenés, hátha valaki felfigyel ránk és gyakrabban tudjuk játszani.  

Milyen tapasztalatokkal gazdagodtatok a próbafolyamatnak köszönhetően?
SzZ: Még nem dolgoztunk együtt, de nagyon jó közösség alakult ki a próbafolyamat során.

Ha azt mondom Staféta, azt mondjátok…
SzZ: Független alkotó közösség.


 Horváth János Antal és Olasz Renátó
Kitagadottak
Közönségdíj

Mit jelent számotokra ez az elismerés?
OR: Először is a Staféta Pályázattól kaptunk egy olyan lehetőséget, hogy szabadon gondolkozzunk, és az, hogy ezt a nézők is elismerik, azt jelenti, hogy ma a szabad gondolkodásnak van létjogosultsága.
HJA: Azt jelenti, hogy tudtunk élni a lehetőséggel. Jó érzés, hogy legitimálódik az a szabadság, amit a pályázat által kaptunk.  

Milyen tapasztalatokkal gazdagodtatok a próbafolyamatnak köszönhetően?
OR: Megtapasztaltuk, milyen nehéz helyzetben van az, aki ma Magyarországon függetlenként színházat próbál csinálni.

Ha azt mondom Staféta, azt mondjátok…
HJA: Bizalom.


Fotók: Gulyás Dóra

 

 

Kövessétek a STAFÉTA Facebook oldalát:
https://www.facebook.com/stafetapalyazat/

 

 

MÁJUS 2024
H K Sz Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button