Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

 

 

dunaPart5 – Kortárs előadó-művészeti szemle Budapesten

November 27-30. között 5. alkalommal rendezik meg a dunaPart platformot, ahol a kortárs színházi és táncszcéna kiemelkedő alkotói mutatkoznak be.

 

 

 

 

 

 

A Trafó Kortárs Művészetek Háza által szervezett esemény célja a független magyar előadó-művészet bemutatása, a nemzetközi együttműködések és a forgalmazás elősegítése. A fesztiválra idén is több mint száz külföldi szakember érkezik, de több program nyitott a nagyközönség számára is.

 
A szervezők és a kritikusokból álló kurátorok (ebben az évben Bálint Orsolya, Herczog Noémi, Jászay Tamás, Komjáthy Zsuzsa, Králl Csaba és Varga Anikó) minden alkalommal olyan előadásokat hívnak meg a művészeti programba, amelyek a hazai környezetükből kiszakítva nemzetközi színtéren is releváns formával és tartalommal bírnak. A vendégek aktuális lenyomatát kapják a mai magyar társadalmi és előadó-művészeti állapotoknak, és olyan helyi partnerekre lelhetnek, akikkel érdemes együttműködni. A korábbi években ez sikeresnek bizonyult, több külföldi turné is a dunaPartoknak köszönhetően valósult meg.

Az idei programban 30 előadást láthatnak az érdeklődők 15 helyszínen, amelyek mindegyike „English friendly”-módon kerül színre, azaz eleve szöveg nélküli produkciók, vagy angol nyelven, felirattal, illetve tolmácsolással láthatók. Fókuszban továbbra is a kortárs színház és tánc, valamint egyéb innovatív, performatív műfajok bemutatása áll.

A kínálatban több Füge Produkció és Staféta nyertes előadás is megmutatkozik:

Az örökség
Mi és Ők
Megfigyelők
A halál kilovagolt Perzsiából
United Space Of Amivalence


a teljes program megtekinthető ITT…

MÁJUS 2024
H K Sz Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button