Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

 

 

 

 

Az örökség című előadásunk a Most Feszt 2020 programjában a legjobb stúdiószínházi előadás díját nyerte el.

 

Gratulálunk az alkotóknak!

 

 

 

 

 

 

 

 

 



A MOST FESZT 2020 hat napja alatt tíz előadást (hat monodrámát és négy stúdiószínházi produkciót) láthatott a fesztiválközönség.

A fesztivál hagyományait követve a MOST FESZT 2020 során a meghívott versenyelőadások zsűri előtt mérethették meg magukat. A háromtagú zsűriben Ráckevei Anna színművész, Turbuly Lilla kritikus és Vidovszky Györgyrendező foglaltak helyet.

 

A MOST FESZT 2020 díjazottjai

A szakmai zsűri díjai

Legjobb monodráma előadás
PALI – MALÉTER PÁLNÉ ÉLETMONOLÓGJA
verbatim dráma
Játssza: Szamosi Zsófia
Rendező: Lengyel Anna
A PanoDráma előadása

Legjobb stúdiószínházi előadás
Schwechtje Mihály
AZ ÖRÖKSÉG – dráma
Rendező: Schwechtje Mihály
A Füge Produkció előadása

Legjobb alakítás különdíja
HAJDUK KÁROLY – A Rubens és a nemeuklideszi asszonyok c. drámában nyújtott teljesítményéért.
Esterházy Péter drámáját a szerző Hasnyálmirigynapló című szövegének felhasználásával átdolgozta Komán Attila és Dohy Balázs
Rendező: Dohy Balázs
A Színház- és Filmművészeti Egyetem előadása

A közönségzsűri díja
A szakmai zsűri mellett közönségzsűri is részt vett a fesztiválelőadások díjainak odaítélésében. A közönségzsűri tagjait a szervezők a fesztivál kezdete előtt azon nézők közül sorsolták ki, akik tíz előadásos, azaz a MOST FESZT 2020 valamennyi előadását tartalmazó bérletet vásároltak. A három tagból álló közönségzsűriben Krüpl Edit vegyész, Gogolya Tamás automatikai technikus és Tóth Zsóka közművelődési szakember képviselte a nézők véleményét. A közönségzsűri által kiadott díj jellegét a fesztivál szervezői előzetesen nem határozták meg, így annak végleges formáját a közönségzsűri tagjai alakították ki.

MÉSZÁROS PIROSKA ÉS A CALL GIRL – A TÚLÉLÉS TÖRTÉNETE
című produkció alkotóközössége a MOST FESZT 2020 közönségzsűrijének díját kapta. (Rendező: Spáh Dávid) A Mozsár Műhely és a Manna közös előadása.

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

A monodrámákat Kőszegi Mari (Megmondta professzorasszonyom, a PanoDráma előadása, rendező: György Zoltán Dávid), Szamosi Zsófia (Pali – Maléter Pálné életmonológja, a PanoDráma előadása, rendező: Lengyel Anna), Járó Zsuzsa (Dennis Kelly: 23 perc, a MASZK Egyesület (Szeged), az Orlai Produkciós Iroda és a Füge Produkció előadása, rendező: Keszég László), Mészáros Piroska (Mészáros Piroska – Boronkay Soma: Call Girl – a túlélés története, a Mozsár Műhely és a Manna előadása, rendező: Spáh Dávid), Kálóczi Orsolya (Mohammad Rahmanian – Farid Tehrani: Jeanne D’Arc a tűzben, a Szín س Társulat és Fém Arts and Café előadása, rendező: Farid Tehrani) és versenyen kívül Danis Lídia (Nassim Soleimanpour: Fehér nyuszi, vörös nyuszi, a SzínMűHely Produkció és az Átrium előadása) játszották.

A stúdiószínházi előadások sorát Az utolsó tűzijáték (Jens Christian Grøndahl és Alex Broun művei alapján, a Bethlen Téri Színház és a Manna közös produkciója, a Találkozás Tehetségprogram előadása, rendező: Csábi Anna) nyitotta, majd a Rubens és a nemeuklidészi asszonyok (Esterházy Péter drámáját a szerző Hasnyálmirigynapló című szövegének felhasználásával átdolgozta Komán Attila és Dohy Balázs, a Színház- és Filmművészeti Egyetem előadása, rendező: Dohy Balázs) és Schwechtje Mihály Az örökség című drámája következett (a Füge Produkció előadása, rendező: Schwechtje Mihály). A stúdiószínházi programot Gyarmati Kata és Edvin Liverić A város emlékezete című színjátéka zárta (a Stúdió K Színház és rijekai Hrvatski kulturni dom [Horvát Kulturális Központ] közös produkciója, rendező: Edvin Liverić).

A fesztivál a korábbi évek hagyományait folytatva a 2020-as évben is ITT ÉS MOST programokkal egészült ki. Ezeknek a köre azonban idén minden eddiginél változatosabb élményeket ígért, ráadásul ebben az évben az ITT ÉS MOST programok mindegyike ingyenes volt, hiszen a programsorozat a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

A MOST FESZT-et szeptember 22-én az ITT ÉS MOST program keretén belül A Nem Komplett Shakespeare Művek előadása, a S.Ö.R. (Shakespeare Összes Rövidítve) nyitotta meg.

Az ITT ÉS MOST KIÁLLÍTÁS szintén a fesztivál állandó kiegészítő eseménye. Ebben az évben az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet ORSZÁGOMAT EGY LÓ(ERŐ)ÉRT – Színészek és járműveik című kiállítása került bemutatásra, ami a fesztivál befejeztével is megtekinthető november 30-ig.

A fesztivál az ITT ÉS MOST KÓSTOLÓ elnevezésű gasztronómia programmal is kiegészült, ezúttal a bakonyszombathelyi Hugisajt kézműves termékeiből volt sajtkóstoló, a sajt mellé a bort pedig a neszmélyi Szöllősi Pincészet biztosította.

Az ITT ÉS MOST KONCERT keretén belül ezúttal két program is megrendezésre került. Szeptember 26-án, szombaton Tompos KátyaHoldjárat/Keresztül Európában Best of műsorát élvezhetik a nézők, szeptember 27-én, vasárnap délelőtt pedig a fesztivál történetében először volt gyerekkoncert, Szalóki Ági várta a legkisebbeket a Körforgás koncertre.

Az előadások után az ITT ÉS MOST KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓ keretében beszélgethettek az érdeklődők az előadásokat létrehozó színészekkel, rendezőkkel.

MÁJUS 2024
H K Sz Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button