Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

 

 

 

 

A Mastercard - Alkotótárs színházi pályázat keretében:

 

VII. TITÁNIUM PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

 

Hetedik alkalommal hirdeti meg a Füge Produkció az évről évre megújuló, kísérletező és egyben hiánypótló tehetséggondozó programját a 2024-ben harmadik alkalommal kiírásra kerülő Mastercard - Alkotótárs színházi pályázat keretében. A két sikeres projektünk társításának célja, hogy a nyertesek még stabilabb és biztonságosabb keretek között valósíthassák meg produkciójukat, hiszen a program szakmai tudást-mentorálást, infrastruktúrát-próbatermet, anyagi forrást és játszóhelyet is biztosít majd számukra.

A pályázatra olyan fiatal, 35 év alatti alkotók (rendezők, dramaturgok, látványtervezők, színházcsinálók, előadó-művészeti csapatok képviselői) jelentkezését várjuk, akik egy koncepció színpadi megvalósítása mellett szeretnének alaposabb ismereteket, illetve tapasztalatot is szerezni egy produkció kivitelezésének a folyamatáról, annak egyes lépéseiről.

 

A pályázatok benyújtási határideje: 2024. május 10. 16 óra.

 

 

 

 

 

 

négyhónapos mentorprogram keretében – 2024. szeptember-december - a kiválasztott alkotói koncepciók kidolgozása mellett a mentoráltak megismerkednek többek között a produkciós vezetés, a pályázat- és költségvetésírás, a kommunikáció és marketing feladataival, a színészegyeztetés és a technikai tervelfogadás, a műsorszerkesztés folyamatával a szakma jeles képviselői által.

 

A PÁLYÁZÓK KÖRE:
35. életévüket még be nem töltött fiatal színházcsinálók, akik a színház vagy más társművészet területén végzik/végezték tanulmányaikat.

 

A PÁLYÁZAT LEÍRÁSA:

A pályázatra olyan projekttervekkel lehet indulni, amelyek stúdió-kamaraszínházi előadótérre készülnek, és amelyek megvalósíthatóak nettó 2,5 millió forintból.

 

A pályázat a tervezett produkció leírását és alkotói névsorát, illetve a pályázó szakmai önéletrajzát tartalmazza. A produkciós leírásnak tartalmaznia kell a pályázó motivációját, az alkotó indítékait a tervezett produkcióval, illetve a létrejövő előadás célközönségének a megjelölését.

 

A PÁLYÁZAT MÓDJA:

Egy pályázó csak egy pályaművet adhat be a felhívásra. Pályázni kizárólag az erre a célra kialakított online pályázati felületen lehet a megadott benyújtási határidőn belül.  A pályázati adatlap a regisztráció után a FÜGE hivatalos weboldalán érhető el: http://www.fugeprodukcio.hu/palyazat/

 

A pályázatok benyújtási határideje: 2024. május 10. 16 óra.

A pályázati határidőn túl érkezett pályázatokat nem áll módunkban elbírálni.

 

A PÁLYÁZAT ELBÍRÁLÁSA, EREDMÉNYHIRDETÉSE:

Partnerintézményeink és más befogadóhelyek bevonásával minimum 3, maximum 5 nyertest hirdetünk, amely projekttervek teljes körű lebonyolítását és színpadra állítását vállaljuk. A nyertesek részt vehetnek a mentorprogramban, próbálhatnak a Mastercard Alkotótérben és a pályázat keretében biztosított anyagi támogatással (2.500.000 Ft) színpadra állíthatják projektjüket a 2025-ös naptári évben.

 

Eredményhirdetés 2024. június 11-én, a JuNYÁRi Pikniken.

 

A pályázattal kapcsolatban további felvilágosítás, információ:
Gulyás Dóra / FÜGE, projektvezető
+36-70-4430211
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Partnereink: B32 Galéria és Kultúrtér, Mu Színház, Trafó Kortárs Művészetek Háza, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, Csokonai Művelődési és Rendezvény Ház, Orlai Produkció, Manna Produkció, ESZME Egyesület, Polgár Krisztina Emlékalap, INPUT                                       

 

A program kiemelt támogatója a Mastercard.

ÁPRILIS 2024
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button