Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

 

Évadnyitó Színházi Korzó 2013


FELHÍVÁS előadó-művészeti szervezetek, alkotók részére

 

Az ADATLAP letölthető itt....

 


Helyszín és időpont:

2013. szeptember 22., Andrássy út

 

A korábbi évek hagyományaira építve a FÜGE 2013-ban is  megrendezni a szeptemberi Évadnyitó Színházi Korzót és fesztivált Európai Mobilitási Hét rendezvénye keretében.
A korábbi évekhez hasonló minőséget és koncepciót szeretnénk folytatni az idei évben is. Szeptember 22-én, vasárnap, a Hét záróeseménye az egész napos rendezvény lesz a forgalom elől lezárt Andrássy úton, de ezúttal egy sokkal hosszabb szakaszon: a Bajcsy-Zsilinszky úttól a Nagymező utcáig!

 

“Egy hely, ahol megfér egymás mellett az ír néptánc, a musicalsláger, a kortárs tánc, a bábszínház – és mindezen műfajok közönsége. Egy rendezvény, ahol a gyanútlan színházlátogatók egy előadás szereplőivé válhatnak, a színészek pedig akár észrevétlenül vegyülhetnek el a tömegben.”                                                                                           revizoronline, 2011. szeptember 21.


Az elmúlt két TeARTrum Fesztiválon elsősorban független színházi társulatokkal találkozhattak a színházbarát látogatók, mint például a Trafóval, a Duda Éva Társulattal, a Szkéné Színházzal, hogy csak párat említsünk. A függetlenek mellett ugyanakkor jelen volt több kőszínház is (pl. Katona, Radnóti, Örkény) jegyárusító pavilonjaival, színpadi programjaival. A több mint 80 standnál a látogatók előre megvásárolhatták színházjegyeiket, ismerkedhettek a társulatokkal valamint játékos vetélkedőkben vehettek részt. Közel 30 változatos színpadi programot láthattak a MasterCard – FÜGE színpadán és a Hajószínpadon. Mindemellett táncosok és performerek lepték el napközben az Andrássy utat és környékét. Hol az út közepén, hol egy-egy kirakatban bukkantak fel a táncosok, akrobaták, színészek.

2013-ban csak egy nagyszínpad felállítását tervezzük: ezen főként a sétáló közönséget szeretnénk prózai valamint zenés-táncos produkciókkal megszólítani.
A színpadon a program 12.00 órától egészen este 18.00 óráig tartana, nagyjából félóránkénti jelenetekkel és váltással. Délelőtt a családokat, gyerekeket szeretnénk megszólítani, este pedig a színházbarát vagy csak kulturált szórakozásra vágyó fiatalokat, időseket, külföldieket.

Szeretnénk, hogy a színpadi programokon túl ellepjük a Színházi Korzót, megtöltsük performanszokkal, előadásokkal, happeningekkel, installációkkal a teret. Ne csak a látogatók kapjanak lehetőséget arra, hogy találkozzanak a művészekkel, hanem a színházak is arra, hogy promotálják az induló évadtervüket, árusítsák jegyeiket és bérleteiket.
Az idei évben is ösztönöznénk a színházakat, társulatokat, hogy ötletes, kreatív standdal jelenjenek meg, mert a közönségnek legjobban tetsző színház vagy társulat standja jutalomban részesül. Így nem csak asztalok sokasága sorakozna fel a korzón, hanem szebbnél szebb standok várnák az érdeklődőket.

Várjuk olyan előadó-művészeti szervezetek, mozgás, tánc, zenés, prózai színházak, társulatok, művészek, műhelyek jelentkezését, akik élni szeretnének azzal a promóciós lehetőséggel, hogy a színházi szezon kezdetén széles körben bemutathatják közönségüknek program-ízelítőjüket.

Időpont: 2013. szeptember 22. vasárnap
Helyszín: Andrássy út

Jelentkezési határidő: 2013. augusztus 30.

Amennyiben csatlakozni kíván a programhoz a mellékelt ADATLAP megküldésével jelezze részvételi szándékát a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

Az ADATLAP letölthető itt....

MÁJUS 2024
H K Sz Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button